Monday, February 21, 2011

Untungnya Kamu Lelaki

untung ke jadi lelaki?tiba-tiba aje aku nak buat post pasal makhluk tuhan yang dipanggil lelaki or kaum adam ni.pernah tak korang terfikir untungnya jadi lelaki?aku pernah terfikir bila aku tengok adik lelaki aku,member-member berjantina lelaki,sepupu,sedara.hehe..bukan skodeng tau :)

jom layankan post aku --->

1- boleh balik lewat malam
yg ni sememangnya aku akui keberuntungan si lelaki.boleh aje balik lambat-lambat kalau keluar dengan kawan-kawan.if aku laa yang nak balik lewat,tak sampai pon pukul 10 malam pun lagi,abah aku dah tepon 'bila nak balik?dah pukul berapa ni?' bukan marah cuma menunjukkan abah sayang aku.hehe ;)

2- panas?bukak aje baju
memang betul kan kan?aku tengok adik aku,kalau rasa panas,terus aje bukak baju tanpa rasa segan dan malu.berani tak perempuan nak buat macam tu?aku jawab..mesti laa tak berani! xD

3- mereka tak dipilih sebaliknya memilih
yang ni soal bercinta,kapel or nak cari pasangan sehidup semati.pernah tak dengar lelaki tunggu perempuan datang meminang?tak pernah kan kan.if korang kata pernah,memang laa masa Rasulullah dipinang oleh Siti Khadijah.tapi aku mention sekarang ni.ada ke?tak kan tak kan.kalau lelaki yang tiba-tiba datang rumah perempuan yang dia suka ntuk meminang,ya..aku tahu :)

4- keluar dating,tak pikir sangat soal 'kecantikan' diri
perempuan..kalau nak keluar dating,mahu tengok cermin tujuh lapan kali.iya laa..mana tahu ada yang tak kena dengan diri.hehe :) *peringatan diri sendiri juga xD* lelaki?seingat akulah,member lelaki aku keluar dating dengan jeans,tshirt dan sarung selipar jepun kaler kuning.gila sempoi.sarung selipar jepun beb!awek pulak cun bergaya sakan.macam langit dan bumi dah aku tengok.haha

tak ada motif.tiba-tiba rasa nak letak tom cruise kat sini :) gwa suka gila kat ayah SuriCruise ni.hehe xD like like like and like!

senarai kat atas tu berdasarkan pandangan aku semata :) yang paling best kan jadi lelaki ni,nisbah sekarang ni 1 lelaki 5 perempuan*betul ke?kalau tak betul,sila betulkan saya :)* so,dorang pon perasan laa kan semua perempuan nak kat dorang.hehe..just joking xD 

eh..jadi perempuan pun beruntung tau..:) ada kelebihan yang tak ada pada lelaki.hehe..lain kali laa aku post.apa-apa pun,bersyukurlah dengan siapa diri kita.sayangi diri anda! :)

thanks reading this :)

7 comments:

TuNaSya said...

stuJu ngan post kamo...

miss chekleen said...

betullllllll sangat3..

MERAH said...

hehe betul gak ni.tapi tape, walaupun perempuan byk benda xblh buat, tapi tu maknanya islam lebih melindungi kaum wanita ni, kan?

~::KUYA HARIS::~ said...

merah :: ya..btol tuh merah.hehe..menunjukkan perempuan ni penuh kelembutan,kesopanan,,hehe xD

~::KUYA HARIS::~ said...

tunasya&missChekleen :: tengsss ya..><

Eyrique Ettiqaz. said...

Aku bangga jadi lelaki.no regret..

~::KUYA HARIS::~ said...

@eyrique ettiqaz

ya..bangga laa jdik diri sendiri ya.hehe ^^