Thursday, March 24, 2011

Hanya Utk Budak-Budak Yg Lahir Tahun 70/80/90-an

nostalgia betul laa bila ingat time sekolah rendah dulu-dulu.haha xD time tu laa nakal nakal gila yang amat*aku laa* then time zaman tu jugak laa aku ni macam jantan sikit*ahahaaa..tomboy gitu!* dan time sekolah rendah laa aku pecah rekod dengan meluahkan perasaan kat seseorang.haha..berani tak?berani tak? xD

korang yang lahir pada tahun 70/80/90 an mesti masa sekolah rendah dulu:

-kat sekolah ada salesman yang jual buku cerita.hari ni bagi list,esok mintak duit.beli walau cerita kat buku tu kita dah tau.salesman susu pon macam tu jugak xD

-kat library pulak,budak-budak memang baca buku but just tengok gambar aje*aku pon macam ni jugak.haha xD* bila ada program Nilam,semua sibuk-sibuk nak pinjam buku.

-RMT kat sekolah makan tak best.tapi kan kan yang berduit pon join RMT.tak paham betul laa -,=*

-pakai pensel box yang boleh bukak depan belakang,dah tu kat tengah-tengah tu ada sharpener.

-main lawan pemadam,sayang nak pakai untuk padam.pada hal kegunaan sebenar memang untuk padam pon -,=**gila suka aku dengan game ni.haha xD bila dah memang bangga gila pasal dapat pemadam orang lain.miahahahaa xD*

-pakai pembaris yang bergerigi,dah tu kat dalam pembaris tu ada air.dalam air tu pulak ada benda berkilat-kilat.

-cikgu pakai pembaris panjang kaler kuning.kat tengah-tengah tu ada pemegang tapi kan kan tak pernah nampak cikgu pegang kat situ xD

-ayam-ayam sekalian menjadi ramping pasal bulu pelepah gebu nan cantik dah jadi rotan berbulu.

-time pendidikan seni,semua tunjuk skill.melukis boleh tahan tapi bila bab kaler-kaler,hampehhh!xD ada jugak buat anyaman pakai kertas warna laa,kolaj laa dan macam macam lagi kesenian dipelajari.haha xD

-main game 2D-super mario,super contra,street fighter.semua pakai tape kot*sampai sekarang tape tu ada kat rumah aku.haha xD nostalgia beb!*

-jam tangan Boy London jadi idaman sebab boleh tukar-tukar kaler ikut suhu dan cuaca.

-takut kena injek terutama BCG,tapi lepas tu poyo laa pulak!*aku takut gila dgn injek injek ni.wuwuu -,=**

-balik sekolah beli JoJo atau pon Dendang.Tora pon best jugak.tengok iklan dalam tv,terus pasang angan-angan nak beli semata-mata nak mainan kat dalam tu aje,coklat tak makan pon.

-kasut berlampu kat tapak,yang iklan kat dalam tv tu boleh tembak alien.

-siri kartun-power rangers,ultraman,ninja turtles, transformer, thundercat, maskman,gaban dan macam-macam lagi.*aku suka gila tengok ultraman.siap boleh list kan adik beradik ultraman tu.haha xD*

jangan lupa semua benda ni pasal budak budak sekarang dah tak sempat nak layan benda-benda macam ni.masing-masing sibuk melayan ps laa,psp laa,xbox laa.then menghadap tv yang makin bervariasi rancangan kartunnya.

ni laa kita di zaman kanak-kanak kan kan :)

thanks for reading this :)

notahujungkaki: kadang-kadang,aku rasa sangat rindu untuk kembali ke zaman kanak-kanak.zaman yang penuh dengan kegembiraan,gelak ketawa tanpa perlu memikirkan apa-apa masalah macam sekarang ni :) thanks to sahabat fb aku-es ginseng yang benarkan aku copaste notes dia.hehe xD thanks alot :) kata-kata dia yang aku petik 'kita sentiasa berubah,tapi yg kekal asal usul kita'

25 comments:

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ said...

wah!! suke suke suke.. rindu betul ngan zaman kanak2 kita kan? seronok sangat.. budak zaman skrg dia advance lebih.. suke la entry awak.. teringat kembali nostalgia tahun 80an and 90an..

~::KUYA HARIS::~ said...

@cuteMummyFara

hehe ^^ tuh laa.zaman dulu,benda2 ni semua dah macam best friend kot.haha XD

Finaz Jaafar said...

aww...winduw those moments=)

nona hidayah said...

hahaha..betul la..kite serupa..
tapi satu jer x same, balik2 sekolah x boleh beli dendang ka tora ka..tu mahai la..hahaha
sanggup habeskan duit beli makanan esp untuk beli Appolo..

aQim said...

sy zaman 90an.
rndu gile kot:)

~::KUYA HARIS::~ said...

@finasJaafar

awww...kita pon rindu tau.haha XD tetiba menggewwwdiksss polaksss XD hehe ^^

~::KUYA HARIS::~ said...

@nonaHidayah

hehe ^^ sy pon dulu berangan aje nak beli tapi kan kan kena kumpol duit kot baru dapat beli.dah dapat,puas hati gila.tapi ada msa mnja2 ngan abah.haha..mintak abah beli XD

~::KUYA HARIS::~ said...

@aqim

hehe ^^ tuh ah
sy yg lahir zaman 80an pon rindu jgk time2 cmni :)

azharr said...

pembaris kuning tu paling seram...selalu kena ketuk...huhu

syairahmohdanuar said...

rindu rindu!!budak sekarang nie main satu lubang tikus, baling selipar, galah panjang semua mana tahu dah.sedih n rasa mrh sket.lol :p

Zulfikar Hazri said...

hehehehe.. perpustakaan bergerak lak? datang sebulan sekali... penuh la dalam bas tu.. sampai bau masam peluh budak2 lepas main kejar2... :P

~::KUYA HARIS::~ said...

@azhar

tahu takpa.tambah2 kalo cikgu senget kan pembaris tu.perghhh..sekali kena jari jemari runcing,mau menitis air mata -,=*

~::KUYA HARIS::~ said...

@syairahmohdanuar

wuiii..peberet tuh main baling2 selipar.haha XD time tuh laa rasa lari paling kaju.hehe :) bdk2 sekrang cuba tanya permainan baling selipar,lubang tikus tuh,depa buat muka blurrr aje @,@

~::KUYA HARIS::~ said...

@zulfikar hazri

eheeee ^^ sy tak pernah pinjam buku kat pustakaan begerak.haha XD nak pi library pon payah lol :) zaman2 tuh,bau badan yg musykkk2 tak amik port pon kan kan.haha xD

Jendela Hati said...

sy lahir thn 90an... senyum sensorang bila baca post nan imbas citer dulu2 nie..

bila hati berbicara said...

suka entry nie..
nana pon rindu zaman sekolah dlu2..

miss shark said...

saya lahir taon 90un..hahaha,..tora, dendang ngan jojo tu dah jadi barangan keperluan kitorg masa kecik dulu..hohoho ~

~::KUYA HARIS::~ said...

@jendela hati

hehe ^^ tahu takpa.kdg2 kan kan bila ingat balik banyak benda yg menyeronokkan kita lakukan kan kan XD

~::KUYA HARIS::~ said...

@bila hati berbicara

thanks :) ini pon entri kawan :)

~::KUYA HARIS::~ said...

@miss shark

hello hello hello miss shark.hehe ^^ bukan stakat barang keperluan,dah jadi kemestian tuh.hehe ^^ kalo tak dpt beli then member pulak ade,jelesssssss nyaaaaa XD

eazlye said...

wah..best2..leh x nak copy..n ubah sikit2...n tetap letak link XD kat blog akuh t...akuh 80an....

~::KUYA HARIS::~ said...

@eazlye

no hal punya laa kalo nak copy :) nak ubah sikit2 pon takpa.mekasih nak letak link.hehe XD

btw..thanks drop here :)

tiQz said...

zaman kanak kanak.. zaman yg tiada masalah....

~::KUYA HARIS::~ said...

@tiqz

ya..mmg betol tu.kecik2 tak ada masalah.pikir main aje XD

Artie said...

yupppp, semuanya btol kannn? seriously, rndu gilaaaa waktu kecik2 dulu.. pk maen jee.. masalah pon xda kann? :D
yupp, atie stuju yg budak2 skrang nihh layan psp, xbox... dunia da advance skarang.. ad lg truk, bdak2 da tgk crita yg xspatutnya! haishhh.. -,-
btw, follower baru! :)