Thursday, March 17, 2011

Jom Try Test---> Psiko Test

nak cuba tahu apa sikap korang bila bekerja dan apakah korang memerlukan kekasih yang sempurna?nak tak?nak tak?hehe xD kalau nak,bersiap sedia for take this simple quizzes.syarat-jangan laa korang tengok jawapan kat bawah tu.nanti tak suprise laa kan kan xD

jom layan ---> psiko test!

soalan 1 : sekiranya tiba-tiba muncul seorang perempuan sihir,dia datang untuk memberitahu masa depan korang,apa yang korang lakukan?

A. minta tunjuk ajar dengan perempuan sihir tu supaya mengatur masa depan.
B. membenarkan perempuan sihir tu beritahu perkara esok.
C. membenarkan perempuan sihir tu beritahu perkara dalam 1 tahun.
D. apabila memerlukan,baru korang meminta bantuan perempuan sihir tu untuk beritahu masa depan korang.
E. Walaupun berminat,tapi korang tak ingin pon mengetahui masa depan tu.

soalan 2 : korang berpeluang berjumpa dengan idola korang,malah korang kan diberi peluang untuk meminta satu jenis hadiah yang mempunyai gambarnya.apa agaknya yang menjadi pilihan korang?

A. sekeping foto
B. sekeping poster
C. sebuah buku nota kecil

dah jawab?hah..jom tengok jawapan.jeng jeng jeng! xD --->

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

analisis jawapan soalan 1
A. kamu mempunyai ingin tahu yang sangat tinggi.maka kamu mempunyai keberanian dan tindakan untuk mencari perasaan ingin tahu kamu.kamu sering membuat keputusan yang terburu-buru dan tak pedulikan usaha ke atas sesuatu kerja.
B. kamu seorang yang berhati-hati.kamu akan memikirkan tanggungjawab sendiri sebelum mengambil apa-apa keputusan.kamu akan melaksanakan amanah diberi dengan sebaik mungkin.pada pandangan orang lain,kamu ialah seorang yang bertanggungjawab.
C. kamu mempunyai cita-cita dan impian terhadap masa depan.kamu sedang menunggu saat ketibaan peluang keemasan ni.apabila peluang tiba,kamu pasti akan menggunakan peluang ni dengan sebaiknya mungkin untuk merealisasikan impian kamu.
D. kamu seorang yang rasional.kamu mempunyai pandangan yang tersendiri dan mampu membuat keputusan.kamu boleh menguruskan kerja-kerja dengan sistematik dan cepat.kamu jugak seorang pemimpin yang berkaliber.
E. kamu mempunyai sikap yang sangat serius dan sanggup berusaha untuk mencapai kejayaan.apabila berhadapan dengan kegagalan,kamu tak pernah putus asa.kamu akan pasti berusaha untuk mengatasi masalah yang dihadapi.

analisis jawapan soalan 2
A. kamu juga ingin mempunyai kekasih yang sempurna.apabila kamu bersedih,dia boleh mendengar luahan isi hati anda.apabila kamu gembira,dia akan dapat sama-sama kongsi kegembiraan tersebut.apabila kamu membeli-belah dia akan bayar untuk kamu dan tolong kamu angkat barang.tapi sebenarnya tu imaginasi kamu aje.ini kerana kamu tahu,dalam dunia ni mana wujud seorang kekasih yang sempurna!
B. dalam kehidupan sebenar,kamu memerlukan seseorang untuk menjaga kamu.kamu memerlukan seseorang untuk menyayangi kamu.maka tiada orang lain yang lebih memerlukan kekasih sempurna berbanding kamu.kamu suka perasaan terhadap si dia.kamu rasa selamat dan bahagia apabila berada di sisinya.perasan bahagia ini laa ang buat kamu meneruskan kehidupan.
C. setiap orang pasti berharap mempunyai kekasih yang sempurna,kamu juga tak terkecuali.tapi kamu tak terlalu memaksa diri untuk mencari kekasih yang sempurna sebab kamu tahu perkara ni tak boleh dipaksa-paksa.kamu ialah seorang yang berdikari.kamu mampu menguruskan diri kamu sendiri dengan sangat baik.walaupun kamu mempunyai kekasih,kamu 100% tak bergantung padanya!

macam mana?apa jawapan pilihan korang?analisis tu,kena tak dengan diri?hehe xD apa kata share dengan aku.boleh kan kan? xD just for fun! :) peace!

thanks for reading and take those quizzes ;)

notahujungkaki: aku dah jawab soalan ni.hehe xD macam kena dengan batang hidung sendiri.nak tahu apa jawapan aku?soalan 1 tu aku pilih jawapan E dan soalan 2 tu aku pilih C :) haha xD *ada masa,memang aku terpikir,kan best kalau dapat bf yang sempurna gila.haha xD tapi dalam angan aje pasal aku tahu,mana ada manusia betul-betul sempurna kat dunia ni,kan kan :) ya!sedikit sebanyak,analisis jawapan soalan 2 tu suit dengan aku xD-dia dah sempurna bagi aku :)*
source--->AK(arena komik) xD

7 comments:

syana mizwateva said...

mine D and C...agk kena la nga dri ku ini,.hehe...

♥ AMOYELLA said...

burhhhhhhhhhh...jawapan kita exactly the same! >.<

~::KUYA HARIS::~ said...

@syana mizwateva

hehe ^^ thanks share jawapan kamu di sini :)

@ <3amoyella

wahhh..ada geng jawapan sama!hehe ^^

Gimi said...

sama jawapan kuya..

~::KUYA HARIS::~ said...

@gimi

thanks for drop ur comment here :)

Anonymous said...

haha aq jwb sokln 1 e soklan 2 c

~::KUYA HARIS::~ said...

@anon

sama ah XD