Tuesday, March 15, 2011

Terapi Untuk Diri

sihat dengan ketawa
sihat dengan memberikan senyuman
tak percaya?
dengan tawa dan senyum tu boleh membangkitkan spiritual korang
dengan tawa dan senyum itu,hati sendiri akan jadi lebih lapang
tak tertekan

senyum dan ketawa-satu terapi yang sangat mudah dilakukan dan yang penting PERCUMA xD

kajian menunjukkan bila kita ketawa,boleh boost kita punya immune dalam badan.then badan pon boleh jauh-jauh dari terkena penyakit dan juga fights demam dan selsema*agak musykil di sini @,@ kawan aku suka ketawa,senyum tapi kan kan senang juga kena flu ni xD* kalau tengah sakit ke,selalu laa berfikiran positif dan a sense of humor will keep your body open to healing.mudah,kan kan?:) kalau masih diberikan kesihatan yang baik,ketawa ni boleh jadi sebagai satu cara untuk reduce stress dan membuatkan hidup lebih ceria.tak laa asyik moody aje,ya tak?xD

bukan susah nak senyum dan ketawa ni.dengar kan aje kawan buat lawak,tentu terbit senyuman kat bibir tu.tengok filem komedi pon,tentu-tentu boleh ketawa terbahak-bahak xD a little laughing and smilling will go along way toward improving our health,so try it-we have nothing to lose!

thank read this :) 

notahujungkaki: moral of the entri---> hidup ni jangan laa terlalu serius,moody or something like that because bila dah tensen tensen,moody dan tak happy,semangat pon kurang.bila semangat dah kurang,kesan kat tubuh badan pulak.tak ada siapa yang mampu membangkitkan semangat diri melainkan orang tu sendiri yang melakukannya,am i right?whenever you go,take your sense of humour with you.it's good for your body,mind and spirit :) peace!*psstt..jangan laa pulak nanti korang tiba-tiba senyum,ketawa padahal time tuh tak ada orang buat lawak pon.kang dikategorikan tak betul pulak! xD*

2 comments:

miss shark said...

nice info :) senyum, tak perlu kata apa2 kan cik kuya. FOC lagi tuhh.. hehehee :) <--- senyum lagi.

~::KUYA HARIS::~ said...

@miss shark

macam dlm lagu tu.hehe ^^snyum juga sedekah.hehe ^^