Wednesday, May 18, 2011

Sikap Suka Main-Main, Tak Semestinya Tak Matang.

assalamualaikum.

eh, kau ni boleh tak jadi matang sikit? macam budak-budak laa!

pernah kena penangan macam kat atas tu? diri dikata tak matang sedang umur tak laa kecik mana. sejak dulu aku tak faham macam mana mereka-mereka yang suka kata orang tu or orang ni tak matang. adakah kerana seseorang tu suka main-main, maka dengan selambanya dia pon cakap tak matang?

ada yang berkata, kematangan seseorang mungkin diukur melalui sifat lemah-lembut, cakap slow-slow, kalau ketawa pon tutup mulut *oh... aku buka begitu* tak buat lawak stupido, ect. tu kalau perempuan. lelaki pulak aku membayangkan perkara ni aje, dah tak layan games dan segala jadah komik dan anime. haha. tu lelaki matang. betul ke?

hey, dengar sini!
bagi aku kematangan tu diukur dari segi pembawakan diri dan cara berfikir. tak ada kaitan langsung dengan sikap main-main yang ada dalam diri. truely, aku tahu ada antara mereka diluar sana yang sengaja berperangai seperti budak-budak, merengek-rengek. hah, yang macam tu namanya menggedik oke! ada sesetengah orang yang suka bersenda dengan cara kebudak-budakan. eh, aku jugak macam tu. oke what kalau bergurau dengan kawan-kawan macam budak-budak. sweet. tapi ada pulak yang cakap tak matang kalau macam tu. haha. apa dia ingat dia matang sangat?

kalau betol laa kata-kata orang tu, dengan ini bermakna aku tak matang langsung. haha. masih main-main, kalau bergurau dengan member-member aku yang sweet lagi satu kepala memang dah tak ingat dunia, lawak pon stupido aje. then dengan diri ini yang suka bebenor mengadap anime dan layan komik. juga hantu games. haha.

thanks reading this :')

notahujungkaki: dengan hanya melihat dan memerhati kelakuan orang, tak boleh laa terus kata tak matang. adakala sikap nampak macam main-main, macam budak-budak, tapi pemikiran dia, fuyyoooo... sangat matang tahu! sebab tu laa wujud peribahasa don't judge a book by it cover. peribahasa ke? uhh... dunno. layan aje laa. haha xD peace!

13 comments:

no_answer said...

betul weyh

aku bergurau ngan lawak stupido ,

pastuh aku wat lah gila gila sikit antare member aku

jap g aku kene sound ngan dak pompuan cakap aku nie tak matang

ape bullshit dye nak cakap cm tuh ..

aku geram gila ..

nak je aku cekik dye !

pakkal je pompuan !

*salah ke nak happening ? damn !

Farhana Jafri said...

hahaha jdge dri frst impression?? pe kes?? try kwan dulu bru tau cane.. msalah gile klau org yg mcm tu.. mne tau tym dy frst tym tgk tu 'mnusia xmtang' tu tgh dlam mood nk melawak ngn kwan2 or lpas tnsion.. agree with ur opinion.. bnda yg buatkan kita matang dgn cra kita brfikir'

jemput singgah ANASAURUS :)

nub said...

betoi tu betoi. kematangan bkn diukur dengan semata-mta percakapan yang kononnya matang..fakers jugak kdg2..hehe

ceq adalah budak yg sgt blum matang. hehe

Alin said...

lain org lain pandangan. hihi. ni cuma luahan sahaja. have a nice day and happy blogging :D

soooooour said...

sy sorg yg maskulin....=p

~::KUYA HARIS::~ said...

@no answer

hoho~~~saboo aje laa.

~::KUYA HARIS::~ said...

@farhana jafri

ya.mmg tak patot kalo tengok perangai orang tu gila2 then terus cop tak matang.

~::KUYA HARIS::~ said...

@nub

haha.belom matang ke???

~::KUYA HARIS::~ said...

@alin

betol tu.lain orang lain pandangan :') seharusnya terima aje.hehe XD

~::KUYA HARIS::~ said...

@sooooour

haha.maskulin??wowww...hebat! XD

afiqazizan said...

fiq masih belajar untuk menjadi seorang yang matang..hihi.

~::KUYA HARIS::~ said...

@afiqazizan

hoho~smuga bejaya menjadi matang.miahahhahaaa :')

cik Dil said...

SETUJU!!!!
*p/s: mdalam jer maknanya nii..hahaa