Saturday, February 12, 2011

Jijin Kami Dah Besar

entry kali ni aku nak bercerita sikit pasal salah seorang kawan aku yang gojes lagi cantik*wink2*.nama dia Azrin Akilah,aku panggil Jijin ja,tapi akaun FB guna nama Erin Elisya.kat rumah pulak dia dipanggil Che'De dikalangan anak-anak buah*agak2 ja nih..:)* apa pun nama dia, she still our friend.lovely friend :) here she is,kat bawah ni :)

ni jijin.kami berkawan sejak time kolej2 dulu.hehe..cantik kan dia :)

banyak-banyak hari yang lepas,dia dah jadi tunang kepada seorang lelaki bernama Saifuddin aka Pak Din*jgn marah yew I letak nama hubby u as Pak Din :)* sesuai dengan "Jijin Kami Dah Besar", maka bila dah bertunang tu dah besarlah,kan kan? :) termaktublah bahawa kawan kami ni akan menjadi seorang isteri.wahh..nampaknya,dalam geng kami,jijin dah tempah tiket ke fasa seterusnya.congrats darling!eh..bukan jijin sorang yang dah dah ke fasa bertunang,tapi Asahidah aka Syida aka Minna pun sama jugak.congrats to u too darl :) *wooopsss..lupa!Kak Ti pon dah jadik isteri orang :)* nah,tinggal laa kami bersembilan yang still kat fasa sama.hehe..

walau tak pergi ke majlis pertunangan jijin,still dapat curi beberapa gambar dia kat FB.thanks darl sebab bagi kebenaran ntuk letak gambar-gambar tu dalam blog yang tak seberapa nih ;)

attention!!anak panah menunjuk ke arah En.Tunang :) kemas berkemeja pink dan rajin membawa barang hantaran.awww.. :p

alahai..tengok mereka berdua bergambar macam ni,menjadikan aku ada feel nak bertunang pulak :p btw,mereka nampak secocok,kan kan.Encik Tunang senyum sikit,Cik Tunang senyum banyak!

td duduk,ni berdiri pulak.erkk..baru I perasan,Encik Tunang you tinggi jugak orangnya.hehe ;p 

aku memang suka bagi caption.hehe :) yang ni pulak,Cik Tunang senyum bahagia.dapat pulak pegang bunga besar.wooww..memang besar bunga itu!anyway,aku suka sangat dengan mata dia.*sesuatu yg tak pernah aku cakap kat Cik Tunang,memang sejak dulu aku suka tingok mata dia :)* hehe..nak pinjam boleh tak?boleh tak?

cincin yg menandakan diri sudah menjadi milik orang lain.no ngorat-ngorat dia lagi! :) cincin tunang+cincin risik.mana cincin tunang?mana cincin risik? *mata bling2*

dalam banyak-banyak gambar yang aku tengok,ada satu gambar yang sangat best.haha..aku tengok tak jemu-jemu pasal macam kelakar pon ada.jijin,aku masukkan tau gambar tu.heee ;)

waa..sekali macam dalam drama laa pulak.hehe :) muka Encik Tunang cam garang ja.sian Cik Tunang.wuwuu ;p actually,ni gambar candid.si jijin ni tanya pak din kenapa lipat baju macam tu.jadi pak din jawab "baru stylo". wah..mau stylo jugak kaa? :)

tema majlis pertunangan mereka sangat sweet.pink gitu!hah,siap tunang dia pun sarung kemeja pink.waaa..I like!hehe..yang paling penting,bling-bling mata aku tengok cincin kat jari dia.tiga bentuk pulak tuh.terus aku jadi alpa sekejap dan mengidam nak dapat macam tu*pikir pikir* :) btw,sekali lagi aku nak ucapkan tahniah di atas pertunangan kau,Jijin.semoga cepat-cepat naik ke fasa seterusnya :)

credit to Erin Elisya :) sayang you,darl!

terima kasih kerana anda sudi baca entry ni :)

12 comments:

nida husna said...

cantik la baju dia,,suka sangat

~::KUYA HARIS::~ said...

kita pon suka..hehe :)

Erin said...

Saddd......malu hakuuu...n sungguh terharu...tengs bnyak2 ko post cite aku...sob2..nanges la caneh...ngeh2...!sayangg koo!mmmuwahh!:P

~::KUYA HARIS::~ said...

hehe..:) sama2 lorh..:)cyg ko jugak darl.hehe~ ;)

si para para said...

sangat chumel..
sepadan..hehe

miss fatihah said...

lawa kaler dia..tp kalo sy pakai mst xlawa. haha

~::KUYA HARIS::~ said...

si para-para-hehe~ mmg comel.suka sgt,kan kan.:) *puji kwn sendirik pulak* ^^

~::KUYA HARIS::~ said...

miss fatihah::belom cuba,belom tahu.try test dulu,musti lawoo ;)

: JannahSuhaimi : said...

waa..santekk ~

~::KUYA HARIS::~ said...

jannah::ahakS~mmg santek.hehe~nak cam dia gak.hehe~

♥ Funna ♥ said...

wah!congrate!dh tunag la dia..bes2..cntik baju..ikat bapa lama ni?

~::KUYA HARIS::~ said...

mybe mungkin setahun lebey kot pasal bln nam rtaon dpn dorg kawen.hehe~ ><