Thursday, March 31, 2011

1000 Satu Perihal Mimik Muka.

hey hey hey kamu kamu kamu semua!selalu dengar kan kan orang ada kata tentang mimik muka yang membawa pelbagai tanggapan.hah,sini aku nak bagitahu rahsia mimik muka orang.haha.mana tahu boleh guna untuk analisis muka kawan ke,parents ke,pakwe makwe ke.haha xD *sebenarnya petunjuk ni khas buat lelaki yang mahu memecah belahkan teka-teki mimik muka si perempuan.formula ni boleh diguna pakai untuk check sesiapon oke xD*

jom layan ---> mimik muka.ouchhhh..xD


tahan marah  || kalau nak tengok muka girl bertukar macam ni,cuba laa kamu kamu wahai lelaki dengan selambanya menunjukkan picto ex-girl korang.haha.kompom-kompom terus muka jadi macam ni xD

takut  ||  mata bulat macam guli,ni sah-sah muka tengah takut.hehe.

senyuman obligatory  ||  cuba perhati muka kawan ke awek ke,bila korang bawa kawan korang ke,atau bawa dia jumpa family korang ke,mesti kompom punya senyum macam ni.wajib senyum.haha.manis aje kan kan xD

ejekan  ||  muka poyo,dah tu bibir senyum naik sikit aje.hah,ni tanda nya dia tengah mengejek kat korang.haha.

kecewa  ||  bila boleh jadi mimik muka macam ni?bila korang dah berjanji,tapi tk tepati pulak.kecewa laa maksudnya.

extra kecewa  ||  ni sama aje macam explanation kat atas,cuma yang ni terjadi bila korang selalu sangat mungkir janji.-,=*

benci yang berbuku dlm hati  ||  semua otot muka jadi tegang,macam pakai masker.macam mana ni boleh berlaku?hah..sebaik aje korang puji baju kawan perempuan korang tu better than she.haha xD

nanti korang cuba try laa belek-belek muka kawan ke,girl korang ke.haha.mana tahu,time tu dia buat muka semacam.hah,boleh laa memakai formula pengiraan teka-teki mimik muka macam kat atas tu. xD 

thanks for reading :)

notahujungkaki: kadang-kadang susah nak teka apa yang mereka fikir melalui mimik muka ni.kan kan ada sesetengah orang bijak memanipulasi mimik muka semata untuk melindungi diri daripada orang tahu apa yang sedang mereka lalui.ada pulak orang yang senang aje nak dibaca fikiran dengan tengok mimik muka dia.*bagi aku,tak kisah laa nak pamerkan mimik muka apa sekali pun asal bukan mimik muka yang boleh buat aku rasa nak bagi sedas dua penyepak.haha xD* peace!

8 comments:

IJAT360 said...

haha..muke mengejek tu yang best..rilek je..^_^

~::KUYA HARIS::~ said...

@ijat360

haha XD tahu takpa.cool aje muka tuh beb!

thanks drop here :)

nelly said...

nelly yang mana er ?
hehehe

miss shark said...

ohh.. mimik muka tak bersalah tak de pulak.. heheheheee~

~::KUYA HARIS::~ said...

@nelly

heeh ^^ cpt nelly bg sy tengok muka nelly,then sy teka muka nelly yg mana satu.hehe :) bleh jugak sy teka2 apa yg nelly tgh rasa.haha xD

~::KUYA HARIS::~ said...

@miss shark

hehe ^^ nnti sy tingok macam mana muka org bila tak besalah,then upload balik.hehe ^^

amny said...

mengejek uw xde yang jelir2 lidah ke???hehhehehe

~::KUYA HARIS::~ said...

@amny

ni mengejek yg shupan.hehe XD ni ejek siap perli aje nii -,=*