Saturday, April 2, 2011

[KTM] : Lelaki dan Perempuan--->Need Each Other.

wah..lama jugak ah aku tak update blog serba-serbi kurang ni*padahal baru aje sehari dua tak update.haha xD* bila muncul segmen karut tengah malam ni bermakna otak aku dah mula berfikir perkara-perkara mengarut yang mana akan aku hidangkan buat otak-otak mereka yang tengah baca entri ni.haha.

oke.back to the point.nama pon karut tengah malam,maka aku akan bentangkan apa yang sedang bermain dalam kepala aku.wanita boleh hidup tanpa lelaki,lelaki tidak boleh hidup tanpa wanita.hah..apa macam dengan tajuk karutan aku malam ni?gempak tak?haha.idea ni terhasil daripada lawak jenaka member-member aku.

kalau ikut pandangan aku,macam betul aje statement kat atas tu.sokongan?hah,kan ada paper*lupa paper apa*,keluarkan satu rencana pasal perempuan yang nak tinggal dengan kucing-kucing beliau sampai bila-bila dan tak mahu kawin.ada kan kan?tu salah satu prove yang perempuan boleh hidup walau tanpa lelaki.lelaki pulak kalau dah tak ada isteri*bercerai ke,kematian isteri ke*mesti punya cari lain.hah,tu bukti lelaki tak boleh hidup kalau tak ada perempuan disamping dia.one more,lelaki yang dah tua yang dah beranak bini pon masih jugak mencari orang lain sebagai isteri kedua,tiga atau empat.yang jenis ni memang sangat-sangat laa memerlukan perempuan lebih dari sepatutnya.haha xD


bagi aku,tak ada sesiapa yang boleh hidup sendirian.baik lelaki atau perempuan. perempuan,walau boleh berdikari,menyatakan diri tak memerlukan insan bergelar lelaki,tapi dia masih golongan lemah yang memerlukan lelaki untuk melindunginya. lelaki,walau nampak perkasa namun sangat memerlukan seorang wanita berdiri dibelakang kerana wanita adalah sokongan terhebat untuknya!setuju tak?

thanks for reading this :)

notahujungkaki: tak paham betul laa dengan minah dalam paper tu.ada ke dia kata nak hidup dengan en.kucing beliau aje,tak mahu kawin.bukan ke kawin tu satu ibadah?*tengah pikir nak mengarut apa pulak lepas ni.agak-agak boleh tak aku buat pasal 'lelaki-senang cari pengganti kalau bercerai mati,susah cari pengganti kalau bercerai hidup.wanita-susah cari pengganti kalau bercerai mati,senang cari pengganti kalau bercerai hidup'.panjang kan kan tajuk tu -,=** all the statement above just from my perspective.don't take serious oke-lelaki yang paling aku cinta,sayang dan selalu dalam ingatan,of course my abah and brothers.also him ;) xD peace!

12 comments:

syairahmohdanuar said...

betol t.haiwan pon kena hidup berpasangan :)

~::KUYA HARIS::~ said...

@syairahmohdanuar

:) yep2.btol tu.

miss shark said...

kata mereka ; lelaki yg kawin lebih dari satu mengikut sunnah. boleh di terima pakai jugak.

~::KUYA HARIS::~ said...

@miss shark

ahahaaaa XD btol tu.tp ikut sunnah pon,kena laa perhati diri dulu.musti laa kena mampu zahir batin kan kan XD

amny said...

amni xboley hidup tanpa lelaki...

love ayah...hohoohoho^^

~::KUYA HARIS::~ said...

@amny

me 2!me 2! love abah very much.hehe XD

btw,thanks amny singgah dan comment sini :)

mahizan maira said...

mcm pernah ku baca cite tu..hahhaha..:P

~::KUYA HARIS::~ said...

@mahizan maira

miahahahaaa~XD kisah beliau dgn en.kuchen beliau.haha XD

hoya hadis said...

lelaki dan wanita sejak diciptakan memang saling memerlukan..klu pun ada yang mengaku boleh hidup tanpa pasangan sebenarnya jiwa mereka tidak tenteram dan rasa kekosongan...
kerana hidup berpasangan melengkapi sebuah kehidupan..hu..hu..betul ke ni..hu..hu..(^_^)

~::KUYA HARIS::~ said...

@hoya hadis

btol laa statement hoya tuh.heehee ^^ mmg Tuhan dah cipta semua berpasangan kan kan :)

p@kcikLie / mamadiana said...

saling memerlukan antara pasangan yg inginkan kebahagian dalam hidup...memang setuju !

~::KUYA HARIS::~ said...

@pakciklie / mamadiana

ya..mmg betol tu :)

btw,thanks for drop here :)