Monday, March 7, 2011

Dia Perlu Makan 15 Kali Sehari!!OMG

nampak tak title entri kat atas tu?nampak tak?hah,tak pernah dengar beb orang makan 15 belas kali sehari.OMG!!larat ke?tapi itu laa yang perlu dilalui oleh seorang perempuan bernama Lizzie Velasquez-penghidap sindrom yang tak dapat dikenalpasti.berat dia hanya 25.4 kilo aje beb!24.5!!!waaa..banyak ringan ah ini orang woo xD si lizzie ni kena makan 60 hidangan kecil dalam sehari yang mana mengandungi kira-kira 5000 hingga 8000 kalori.umaihhh..macam seronok aje dapat makan banyak banyak,kan kan? ;)


ini laa lizzie.kurus nya dia!!uhuk uhuk.. T__T ni sekali langgar,mau jatuh golek-golek ni xD

masa dia kecik-kecik.tak nampak macam budak!patung pon bukan.

hambik kau!!satu meja tu,makanan untuk dia sorang aje xD tamak tamak.haha

dia bukan pesakit aneroksia*betul ke aku eja?hehe xD layan kan aje laa*

thanks reading my entry ;)

notahujungkaki: walau lizzie ni kurang dari segi penampilan ada ada penyakit kurus melidi,dia still mampu menjalani hidup seperti orang normal.tak malu bercampur dengan masyarakat,ada ramai kawan-hah,sikap macam ni kena ada dalam diri kita.jangan terlalu merendah diri-perlu ada keyakinan dalam diri :) peduli kan apa yang orang sekeliling cakap.*berangan jap-kalau laa dapat makan banyak macam lizzie ni,nescaya badan ku bertambah bulat macam belon panas tu.haha xD bagai dipam pam*



17 comments:

miss shark said...

ohh, syndrome ni.. nampak macam skeleton bergerak jee..well, nampak dia sangat tabah dgn kehidupan dia kan.. itu yang terbaik :)

cik ayin said...

ala..ciannye

~::KUYA HARIS::~ said...

kan kan..dah macam rangka hidup ^^ hehe xD tuh laa..walau dia macam ni,still boleh hidup macam biasa..;)

~::KUYA HARIS::~ said...

cikAyin::mmg kesian tp kan kan,yang bagus pasal dia ni,dia tak mudah putus asa untk hidup ^^ pandai jugak bergaul dgn org.hehe ^^

Fizalinolie said...

Kesian tengok lizzie ni. Tapi ketabahan dan kemampuan di bergaul dgn masyarakat lain perlu dicontohi oleh msyrkt kita... Hehehe. Slmt berkenalan kuya haris :)

~::KUYA HARIS::~ said...

selamat berkenalan juga fiza ^^ tengs folow saya ;)

cikcleopatra said...

laahhh..ingatkan patung td!

~::KUYA HARIS::~ said...

hehe ^^

cik zaza said...

ouhh..dr kecik dia dah kecik kn.nk buat cmne.alhamdulillah aku tak sekurus itu..

~::KUYA HARIS::~ said...

@zaza

;D susah jugak kan kan kalo kurus bebenor.hehe ^^

Tuan Auz said...

Kagum tgk lizzie sbb dia dapat hidup cambiasa. Suka tgk masyarakat lain dapat terima dia cam biasa. =)

Ni pun kejadian Allah kan. Kagumlaaa. terima kasih untuk post ni.

Aku akan lebih yakin diri dan lebih sayangkan diri lepas ni. hehe. =D

Lizzie! terus tabah! (ceh tibe2)

~::KUYA HARIS::~ said...

@tuan Auz

:) tuh laa.semangat dia kuat.tak kisah dengan pandangan org kat dia.sikap positif macam tu laa yg kena ada dlm diri,kan kan XD

Budak Botak said...

cian dia...

~::KUYA HARIS::~ said...

@budak botak

mmg kesian -,=*

baby_serene said...

cian nya pompuan 2... mesti dia da boring kena blk2 mkn tp x pndi gemuk2 kan? huhuhu...

~::KUYA HARIS::~ said...

@baby serene

cam bosan tp kan kan seronok laa dpt makan banyak.lebih2 lgi kalo badan yang jenis tak naik kalo mkn banyak.nikmat woooo XD haha ^^

btw..thanks drop here :)

Anitafasha said...

Kesiannya dia.. Tapi nikmat die ialah dapat makan banyak mane dia suka la. Sesuatu mesti ada hikmahnya.