Friday, March 4, 2011

Oppsss--Jenis Lelaki Yang Perlu Kamu JAUHI!

nah..ni entri kedua untuk pagi-pagi buta ni.haha..tiba-tiba rasa nak memenuhkan post kat dalam blog tak seberapa ni xD terlebih rajin.haha ;) nak bercerita sikit pasal lelaki ni*ni entri kedua aku menjadikan kaum adam sebagai topik.haha xD* pada mereka-mereka yang nak memulakan hubungan baru-pastikan kamu kamu semua ni baca entri aku ni.haha xD bukan apa,cuma nak mengingatkan.hehe ;)

here are the type of man that are not likely to make u happy and better to stay away from them as soon as they show one of these pattern --->jom layan!xD


1.Kaki komplen
tak pernah ada yang memuaskan hati lelaki jenis ni.you'll always too be loud,too happy,too stupid-dengan sikap yang suka mengkritik sangat tu akan membuatkan self esteem korang down,kan kan?kalau dah mula macam ni,baik angkat kaki aje.kalau tak,korang jugak yang makan hati.asyik dikomplen aje.

2.'Suka' sukan lebih berbanding kamu
ada sesetengah lelaki meletakkan kesukaannya terhadap sukan di tempat pertama,but know that he'll be there for u if u need him.lelaki yang terlalu obses dengan sukan,gila suka dengan sukan sampai tak boleh lepaskan mana-mana match-tak kisah kalau anak melalak menangis,rumah riuh rendah,then dia boleh buat dek dan dengan senang hati menghadap rancangan sukan kegemaran dia.nak ke lelaki macam tu?

3.A man who haven't grow up
lelaki yang menolak untuk bekerja,menyalahkan orang lain atas kesedihan dan malapetaka yang menimpa diri,dan tak tahu cara nak menghormati orang lain.ni lelaki yang masih tak cukup perkembangan mental walau usia dah pon tua xD lemas beb nak melayan lelaki macam ni.bila dia tak matang,peluang untuk dia memikul tanggungjawab sangat nipis.terang lagi bersuluh!

4.Si pengongkong
kita keluar,dia pon sibuk tanya.kalau setakat tanya keluar dengan siapa,pergi mana tak apa lagi.ni semua benda nak tahu.silap-silap,tengah syok-syok keluar habiskan masa dengan kawan-kawan,dia telefon setiap minit.hadoii..sakit-sakit.belum ada apa-apa dah macam tu,kalau dah bercinta?alamatnya..mana korang pergi,setiap langkah akan dijejaki xD

5.Penipu
Hei..jauhi lelaki macam ni!depan kita,bukan main lagi,pijak semut pon tak mati.tapi bila kat belakang..macam hantu!live by the old saying,'once cheater,always a cheater'-if it wasn't true,wouldn't somebody have proves it wrong by now?

ada tak ada tak antara kawan-kawan lelaki korang macam tu?ada?hah..kalau ada,cari laa orang lain yang lebih baik berbanding mereka-mereka yang mempunyai sikap seperti di atas xD

terima kasih sudi baca ;)

notahujungkaki: tak semua lelaki kat dunia ni macam kat atas tu.sesetengah antara mereka sahaja ;) apa yang tertaip kat atas tu hanya hiburan semata disamping sedikit informasi xD andai ada yang silap,menyentuh mana-mana hati,maafkan sy ya ;)

17 comments:

nub said...

lg 1..taksub dota. har3

~::KUYA HARIS::~ said...

^^~jgn taksub2 beb!!^^

Cik Mulat said...

hehehe...stuju!!!
p/s : ada ms dtg la blog sy jugakk..)

FurBall said...

alamak..aku mcm sume nih jew..aiyark!!!

Cik Yana said...

Hari tu cik Yana tengok rancangan ape ntah, ustaz tu cakap ciri ciri lelaki yang patut perempuan tinggalkan ialah lelaki yang ajak ringan-ringan dan buat maksiat.

~::KUYA HARIS::~ said...

furBall::ahaaa!!ada ciri2 tuh??haha^^

~::KUYA HARIS::~ said...

cikYana::btol sangat2 tuh.isyyy..patutnya aku masukkan skali dalam ni ^^ tak mo laa ringan2..ingan acara sukan ke?kan kan ^^

: husna : said...

patot tinggal jauh2 lelaki camni...

cik ayin said...

suka entri ni..naseb baek kapel sy tak camtu..hehee

~::KUYA HARIS::~ said...

cikAyin::bagus laa kalo dia tak cam tuh.hehe ^^

Plain Jane said...

alah. mula pk positif ja, tapi lame2 mmg betol pon.jauhi je la...

NasZ said...

ada betulnya dalam entry ni...sebab saya pun seorang lelaki..tapi yang paling harus sangat dijauhi adalah jantan berhidung belang..yang ni spesis yang sangat bahaya...lebih kurang macam buaya di daratan..haha..

NasZ said...

ada betulnya dalam entry ni...sebab saya pun seorang lelaki..tapi yang paling harus sangat dijauhi adalah jantan berhidung belang..yang ni spesis yang sangat bahaya...lebih kurang macam buaya di daratan..haha..

BeaN MorENo said...

saya pengongkong bersebab

~::KUYA HARIS::~ said...

^^..that just pndangan saja :) then bagus juga ada sikit kongkongan.at least terkawal sket kan kan gerak geri buah hati :)

cik zaza said...

suke mengarah, ckp lebat..tu pn kne elak.hehe

~::KUYA HARIS::~ said...

@zaza

ya..btol.nota tambahan tuh zaza.hehe ;)