Monday, March 14, 2011

SEGMEN: Ben Ashaari SOAL CINTA

setelah melihat kebest-san segmen benAshari ni,maka aku dah terjoinkan diri bersama kawan ku-missweet.hehe :) macam seronok aje kan kan segmen ni.haha xD tuh yang buat aku teruja nak join dan merapu-meraban dalam menjawab semua soalan ini.korang nak join jugak?hah,klik klik laa menatang kat bawah ni ;)


soalan-soalan cepu emasnya------> aku cuba jawab dengan jujurnya xD

1. LELAKI pilihan anda?
--> lelaki tu mesti laa kaya,berduit,hensem xD kalau tak berduit macam mana nak tanggung hidup aku dan diri sendiri?betul tak?betul tak?*berada dalam elemen mata duitan ni x0* haha xD actually,that just a joke ;) lelaki tu mesti yang boleh menerima diri ini seadanya.yeahhhh-->jawapan merendah diri ni xD

2. Perlukah lelaki SEKSI? Definisi lelaki SEKSI bagi anda?
--> ini mesti!haha xD seksi tu boleh buat jatuh hati beb xD seksi dari segi tutur kata,perlakuan..haha ;) ingat rupa fizikal aje ke boleh dikatakan seksi? xD

3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda?
--> macam betul aje.kebanyakannya macam tu laa.mula-mula nak pikat,mak aikhhh..bukan main lagi.pijak semut pon tak mati derrr.bila dah berjaya pikat,mmm..paham-paham laa sendiri.haha xD korban-korban ni time sambut hari raya aidiladha aje xD

4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan? Kenapa?
-->tanya lagi kenapa?mana ada perempuan yang sanggup berkongsi kasih dengan orang lain beb.kalau aku,boleh aje nak madukan aku dengan syarat dia mesti cari seorang perempuan yang cantik,cun macam ctnurhaliza ke,erra ke,dah tu kena pulak belikan aku sebuah banglow mewah siap dengan swimming pool-frree free aje bagi kat aku.lepas tu kan kan tiap-tiap bulan bagi duit untuk aku shopping-paling kopak pon 2ribu ke xD *statement tak bagi kawen lain nih xD*

5. Jika anda mengetahui pasangan anda mempunyai teman wanita lain,apa yang anda lakukan?
-->apa lagi,buat benda yang sama laa.haha xD u buat,i pon boleh jugak!huh..

6. LELAKI atau PEREMPUANkah yang mudah berlaku curang?
-->lelaki!haha xD tapi kan rasanya macam dua-dua pihak boleh aje berlaku curang ;)

7. SETIA... pada pendapat anda,siapakah yang lebih setia pada cinta? Apakah buktinya?
-->of course perempuan xD nak bukti?meh aku bagi contoh isteri Nabi Ayub as.kesetiaan dia pada Nabi Ayub sangat tinggi tau.walau terpaksa berhadapan dengan penyakit,dia still bersama Nabi Ayub.hah,cukup tak bukti tu?hee :) *aku lupa siapa nama isteri Nabi Ayub -,=**

8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu?
--> ada laa sikit-sikit.haha xD cemburu kan tanda sayang.haha xD

DONE menjawab soalan cepu emas Ben Ashaari ;) maap laa ya kalau jawapan aku ada yang merapu-meraban dalam ni.haha xD

thanks reading this :)

notahujungkaki: seronok jugak kalau menjawab soalan-soalan macam ni.rasa free aje nak menaip.haha xD dan maap laa ye pasal aku rasa mcam panjang aje jawapan yang aku bg.hehe ;)

13 comments:

mahizan maira said...

hahahha..jawapan jujur dan ikhlas gtu..:P

~::KUYA HARIS::~ said...

@mahizan maira

yeahhhh ^^ jujur tuh penting babe ^^

~::KUYA HARIS::~ said...
This comment has been removed by the author.
apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

soal apisv2

miss shark said...

amboi cik kuya.. mmg jelas terang-terangan jawapan dia ekk..

oppss, lelaki ada ke yang seksi dalam petuturannya? hehee~

~::KUYA HARIS::~ said...

@miss shark

eheee ^^ terang lagi bersuluh kan kan ? hehe ;) hiburan aje tuh.jawab ikut hati.teehee ^^

eh..ada laa.kalo dia cakap dengan budi bahasa,then lembut2 dgn kita,wah...sy rasa itu seksi tau.hehe ^^ cam dak ajib.kehkeh ;)

pRiNCe said...

entry yg sgt bagus...
...:)

sy ni newbiee lagi...
datang dari blog bro ben..
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

solo molo said...

macam-macam jawapan ada...
ser0nok baca...



salam ziarah dari segmen s0al hati En Ben...

Подтверждаю said...

as salam..

datang jenguk dari segmen encik ben~
wah..pandangan yang menarik
mana yang baik, saya ambil untuk dijadikan batu loncatan dalam diri.

=)

follow kamu~
blog yang menarik
ukhwah dari saya~
mai baca pendapat saya pula


soal cinta..segmen ben ashaari

nak kongsikan :

internet lambat dan selalu disconnect, sila rujuk sini

~::KUYA HARIS::~ said...

@prince

thanks drop here :)

@solomolo

hehe :) mmg banyak gila jawapan kan kna.jawapan antara yang merapu.wuwuuu xD

@*taktahunamaapanaktulis* xD

saya akan terjah blog awak pulak!:) weehoooo...:) thanks drop here :)

afiqrohidan said...

hai.
saya singgah jap rakan2 segmen ben ashaari soal cinta.

afiqrohidan said...

hai.
saya singgah jap rakan2 segmen ben ashaari soal cinta.

~::KUYA HARIS::~ said...

@afiqrohidan

thanks singgah sini :)