Saturday, April 9, 2011

Aku Tak Suka Orang GEDIK.

aku tak suka orang gedik.
aku tak suka layan orang gedik.
jangan laa nak tunjuk gedik-gedik depan aku.
dan jangan marah kalau time kau menggedik tu,aku panggil rumpai laut!

gedik tu manja laa!

weii..mana sama gedik dengan manja tu.dua term yang berbeza.sangat berbeza.manja tu sifat semulajadi,tak dibuat-buat dan memang ada dalam diri masing-masing walau sikit.gedik tu pulak sifat jadian aka dibuat-buat aka mengada-ngada.you think when you act like menggedik-gedik tu,people will say you're cute?!tahu tak,bila buat-buat gedik depan mata ni sungguh annoying laa!kalau sekadar gedik main-main tak apa.boleh dianggap gurauan.kalau dah macam rumpai laut tu,dem..naik menyampah!

picto  ||  kalau laa boleh cop dislike ni kat orang kan bagus.boleh aku dislike banyak-banyak kali kat mereka-mereka yang macam rumpai laut ni.

thanks read this.

notahujungkaki: masih tak sedar ke sikap gedik rumpai laut tu buat orang rasa annoying?hey..wake up laa!cuba buka mata,buka otak sikit,pikirkan term manja dengan gedik tu.kalau rasa benda tu sama dan still nak kekalkan juga sikap jadian tu,go on.makin menyampah laa orang nanti.*makin lama makin menimbun.makin lama makin sebu.kalau pon aku diam,tak bermakna aku in dengan orang-orang macam ni.diam aku diam pendam.lama-lama pendam akan meletup jugak kan?* peace!

33 comments:

ehda said...

dislike jgk kpda orang2 GEDIK.. rimas tgk skit mta nk pdang sbb t mlut mula nk ngata dpt dosa pree2 hadoi~

Namee Roslan said...

saya pun benci orang gedik. rimas .lagi-lagi bila depan laki..gedik melampau2.rasa nak tampar je.haha

http://nameeroslan.blogspot.com/2011/04/untuk-lelaki-yang-high-taste.html

jemput baca entry saya n comment :)

~::KUYA HARIS::~ said...

@ehda

tahu takpa.rasa cam nak dushum2 aje kat geng seliuk2 rumpai laut tu.sakit mata laa.annoying derrr T____T

AimanAriffin said...

haha kan. betul tu. gedik is so uncute haha

~::KUYA HARIS::~ said...

@namee roslan

hah,memang betol.tuh hormon terlebeh kalo depan laki.gedik lebih-lebih pulak -,=*

IJAT360 said...

gedik itu bertujuan untuk mencipta perhatian kepada orang lain..hehe..laki pon ade yang gedik..wadehel..

Chegu Zubir said...

tu la...kadang2 girl yang gedik nih nk cari perhatian tapi xkne gaya..tu yang jd gedik...hahaha

jom baca

Mitos VS Fakta Dalam Cinta

~::KUYA HARIS::~ said...

@aiman arifin

really,sooooooo,ultime uncute!haha XD

btw,thanks drop here :)

~::KUYA HARIS::~ said...

@chegu zubir

haha XD nak perhatian pon toksah laa gedik2 derrr.sakit mata,rasa nak dislike banyak2 kali.hoho

mahizan maira said...

cik kuya kita dh malatop ni..aku dah malatop pagi tadi mengemas umah mcm toke pecah..sakit hati beb...

~::KUYA HARIS::~ said...

@ijat360

ohooo..betol2.bukan pompuan aje.tapi kan kan lelaki gedik tu macam mana??haha XD

~::KUYA HARIS::~ said...

@mahizan maira aka missweet

haha XD baru kuar asap aje atas kepala.meletop belom lagi.stedi dulu.haha ^^ ko dah meletop?wahhhh..T___T

akmal said...

mmg sangat menyampah dgn spesies manusia gedik ni..jln pun terhinjut2, makin buruk ada la..haha

~::KUYA HARIS::~ said...

@akmal

haha XD tak sedar agaknya mereka-mereka ni yang orang rasa menyampah gila tengok dorang.hoho -,+*

mahizan maira said...

ye ar..ko x dengar aku dok membebel kat bawah pagi tadi..uishh geram sangat.sabo je la kan..

~::KUYA HARIS::~ said...

@mahizan maira

hoho ~~~~ kan dah terlepas kemarahan tuh.

~miraie_19~ said...

hehe...tue mmg la rumpai laut ue, dh mcm sotong ngn ampai-ampai dah aku tgk..sakit mate seyh, pencemaran gedikss!!

~::KUYA HARIS::~ said...

@miraie_19

haha ^^ tahu takpa.pencemaran sunggohhhh laa.ampai2 tuh kalo tingok lagi oke.sotong tu pulak sedap buat makan.kalo orang jdi cenggitu,hoh..buek malu den ajo!

jeBateja said...

kita bako je sinnnnnn.....ahakz...


tq sebab follow kite...ahakz

miss shark said...

adehh.. gedik tu macam mana ya? hikhikhik

miss shark said...

adehh.. gedik tu macam mana ya? hikhikhik

amny said...

kalu amni nak mengedik ngn kuya haris cmne lak ek??

~::KUYA HARIS::~ said...

@jebateja

haha XD memang.kita bakoooo aje.haha ;)

~::KUYA HARIS::~ said...

@miss shark

hehe..gedik tu gedik,mengada-ngada yg lebey2 smpai rasa cam nak ikat si penggedik tuh biar tak gedik.haha ^^

~::KUYA HARIS::~ said...

@amni

alololoooo..nak menggedik ea?hehe XD jgn gedik lebeh2.haha ^^ kalo stakat mai2..sy boleh in lagi XD

cik Dil said...

ngehngehhh..
suka ni bab2 menggedik..ase nk lempang...kan22

~::KUYA HARIS::~ said...

@cik dil

haha XD
tahu takpa.ingat comel ke gedik2 ni -__=*

Sogeking Kun said...

masalahnya sekarang ni kadang2 orang gedik ni tak perasan dia gedik.

~::KUYA HARIS::~ said...

@sogeking kun

tahu takpa.dorang tak sedar tapi kita yang sedar ni sakit mata.lalalala~ ^^

cunndaa said...

same la...cunndaa pun tak suka orang gedik2...buat2 gedik and sewaktu dengan gedik...rimas lah..hehehe
PILIHAN DI TANGAN ANDA

~::KUYA HARIS::~ said...

@cundaa

hehe ^^ memang rimas kan kan.dorang ni tak reti ke memahami orang2 yang melihat gelagat mengewdikkkssss tu menyampah???weuuuukkkkk~~~T___T

~syue~ said...

haha.. jom kita order cop dslke pastu cop dahi ramai2 kt dorang k hee :D

~::KUYA HARIS::~ said...

@syue

jom2..dah lama nak tempah benda alah tu,hehe ^^