Monday, April 11, 2011

Luar Biasa!

kita dah selalu sangat lihat atau stay in at,the typical 'holiday inn' type of hotel.dah nama pon bersuti,mesti laa na kan satu pengalaman yang manis,penuh keterujaan dan seronok.kat dalam entri kali aku nak share dengan all readers tentang perkara yang boleh jadikan percutian korang lebih-lebih bermakna.haha.

letcheck out--->hotel yang sangat luar biasa sampai boleh menjadikan korang teruja untuk bercerita kat kawan-kawan sambil berlagak sikit pasal korang aje yang pernah singgah dan tinggal kat situ.haha xD


The Giraffe Manor  ||  rasa macam kat afrika pulak kalau dapat stay kat hotel ni.haha.hotel ni kat nairobi,kenya.kalau stay kat hotel ni,memang cool gila ah pasal siap boleh jumpa giraffe yang tinggi alam tu depan mata.boleh bagi makan lagi!

The Library Hotel  ||  ni sesuai gila bagi mereka-mereka yang suka membaca buku walau time bercuti.haha.bagus kan kan.sambil bercuti,sambil tambah ilmu.ulat buku sekalian,anda sudah menemui hotel yang paling bagus sekali.multi punya beb.melancong dan membaca xD

The Karostas Cietums  ||  dulu hotel ni penjara sebenarnya.walau dah jadi hotel,penjara ni still sama macam dulu.kalau dah duduk dalam ni,maka dapat laa rasa macam mana perasaan stay kat penjara.cuma dibuka pada 1 may-1 oktober setiap tahun.kata orang,hotel ni berhantuuuuu!warghhhh..!

Utter Inn  ||  teka siapa yang paling suka stay kat hotel macam ni?kat tengah tasik,boleh nampak ikan ikan.hah,mesti laa si kaki kaki tangan memancing.haha.betol-betol kat tengah tasik,memang port paling sesuai untuk memancing sambil bercuti.

Hotel de Glase  ||  ni hotel dari ais.tiap-tiap tahun,akan ada orang buat hotel ni.hanya dibuka pada 7 januari sampai laa 27 mac.huii..gerenti menggigil stay dalam hotel ni.macam mana laa dorang boleh terpikir nak buat hotel ni.bukannya tahan lama kot.tapi kan kan,cantik jugak.hehe.

Hang Nga Hotel  ||  yang ni memang kompom laa luar biasa punya hotel.tengok aje laa struktur hotel ni.dah macam sarang tebuan pulak!kalau nak try stay kat hotel ni boleh aje pasal tempatnya tak laa jauh alam.kat vietnam aje pon.haha.

thanks for reading this entri :)

notahujungkaki: kalau dapat stay kat salah sebuah hotel ni,aku pilih hotel yang penjara tu.haha.kenapa?pasal aku memang teringin nak rasa suasana dalam tu.suasana aje tahu!bukan nak masuk terus dan tak keluar-keluar langsung!-,=* lagi satu aku nak stay kat hotel ais tu.seronoknya sejuk-sejuk tidur atas katil.haha.kompom aku akan menjadi si anak beruang yang sangat malas untuk bangun nanti kalau stay kat situ xD nak buat laa satu hotel pelik lagi menarik kat malaysia,negara kutercinta ni.haha ;) peace!

6 comments:

afiqazizan said...

saya suka the library hotel..sebab saya suka baca buku..hehe

miss shark said...

wahh..seronok betul kalau ada hotel macam tu. tapi ada ke kat dalam malaysia nih? hehehee

~::KUYA HARIS::~ said...

@afiqazizan
hehe ^^ boleh laa pegi stay kat sana.untung2 byk bahan bacaan kot XD

~::KUYA HARIS::~ said...

@miss shark

hah..kat malaysia,tak lama lagi.hehe ^^ pasal sy rancang nak bukak 1 hotel peliks,best dan menarik.haha XD *angan aje lebih ni XD*

amny said...

peerrhh!!unik nyyeee..^^

~::KUYA HARIS::~ said...

@amny

hehe ^^ mmg unik.amny..jom pi hotel cenggitu jom.hehe XD