Tuesday, April 19, 2011

Bukan Tumpahan Minyak.Itu Ikan Datang Secara Berjemaah.

take a look at this picto first.


apa ke hal nya laa mereka-mereka semua ni masuk kat dalam air yang nampak 'tercemar', kan kan.macam minyak tumpah aje.but wait..benda hitam atas air tu bukannya seperti yang korang pikirkan like minyak or something like pencemaran.itu sebenarnya ikan.IKAN oke.dah capslock dan bold sekali.haha.





kejadian perkumpulan ikan secara beramai-ramai ni berlaku kat Mexican resort city of Acapulco.kat tempat ni memang ada berlaku beberapa kejadian pelik antaranya kes ikan ni.mereka kata ni semua ada kaitan dengan kejadian tsunami dan gempa bumi yang terjadi kat Jepun baru-baru ni.

tengok pada warna air laut yang kehitaman tu,menunjukkan jumlah ikan yang berkumpul sangat laa banyak.entah dari mana agaknya spesis-spesis ikan ni,kan kan.

selamba aje kan kan pakcik ni tangkap ikan ni.cool gila.haha.

thanks for reading this :)

notahujungkaki: haiwan ni like a alarm.boleh sense kejadian-kejadian alam yang akan berlaku.betul ke kenyataan aku?haha xD kalau laa ada ikan-ikan datang secara berjemaah kat sungai kat tempat aku,bahagia beb.tak payah laa abah aku pergi pasar pagi-pagi beli ikan.just sauk kat sungai aje.hehe xD peace!

34 comments:

diera cikimon said...

betul la tu.ikan2 tu lari dari bencana.awal2 lagi dorang dah tau...

tiQz said...

apa la yg jadi kat dasar tu...

HaTi said...

bpak r.. byk yg x normal.. huhu

Sogeking Kun said...

2nd pic: ikan rmai2 buat bentuk ikan. haha.

~::KUYA HARIS::~ said...

@diera

haiwan lagi peka,kan kan :')

syufaa said...

wowww..byk gile ikannn!

~::KUYA HARIS::~ said...

@tiqz

ntah laa T_________________T** kejadian alam..

~::KUYA HARIS::~ said...

@hati

tahu takpa.sangat tak normal.macam2 skrg ni wooo..-_=**

Farhana Jafri said...

waa.. bnyak gile.. btul2.. tym tsunami Acheh dlu pon bnyak ikan kat pntai Malaysia ni tp xd org expect tsunami nk jd.. trbaik la pk cik tu.. klau aku pon slambe je tgkap.. xpyah ssah2 g beli muahahahaha

jemput singgah ANASAURUS :)

~::KUYA HARIS::~ said...

@syufaa

yep.sangat banyak.berjemaah katakan.hehe ^^

~::KUYA HARIS::~ said...

@sogeking kun

hehe ^^ baru perasan.tuh tanda nak menunjukkan mereka ikan.haha XD

~::KUYA HARIS::~ said...

@farhana jafri

haha ^^ tahu takpa.bila lagi kan kan nak tunjuk cool tangkap ikan cam tu.

btw,thanks singgah blog kite :)

yuyu lar said...

meremang bulu roma bila tengok ikan banyak sangat...huhuu

~::KUYA HARIS::~ said...

@yuyu lar

hehe :') kan kan.dah macam satu serangan pulak.hehe ^^

nona hidayah said...

Bila benda nih berlaku?? betul tu. haiwan nih cpt dapat kesan kalau nk berlaku bencana ke apa ker. mcm ms nk tsunami dulu2..

~::KUYA HARIS::~ said...

@nona hidayah

kes ni jadik mybe mungkin beberapa hari @ minggu b4 tsunami jepun tuh kot.hoho XD btol tu.dorang ni macam alarm kejadian alam kan kan.

me | is | aku said...

ohh. risaunye kalau berada di tempat kejadian

~::KUYA HARIS::~ said...

@me|is|aku

tahu takpa.tetiba aje muncul ribuan ikan cam tu.wuwuwuwwwuu T________T

miss shark said...

ishh.. takut betul kalau ikan2 tu 'serang' Malaysia..hohohoo

~::KUYA HARIS::~ said...

@miss shark

kalo serang mesia,bahagia laa kos bules tngkap ikan pecuma.hehe ^^ cool tangakap pakai sauk aje.haha ^^ tak payah pakai pukat segala XD

afiqazizan said...

wahhh beznya banyak ikan..hehe.

LindaRahim said...

memang mrk lari dlm bencana alam la tu...hishhh...2 3 kali scroll tgk gambar atas bwh...banyaknyer...

Nour Akmal said...

banyak gile ikan..sampai macam tu sekali..

~::KUYA HARIS::~ said...

@afiazizan

yep.mmg banyak.hehe ^^

~::KUYA HARIS::~ said...

@lindaRahim

betol tuh.ikan ikan ni smua dah tahu awal2 lagi akan berlaku bencana alam,kan kan.

~::KUYA HARIS::~ said...

@nour akmal

haah.banyak gila.hehe ^^ boleh laa orang2 tepi pantai tuh tangkap ikan tersebut dengan senang sekali.hehe XD

amny said...

pelik kann..ase da pernah tengok pix2 nii...waallahualam..

TYNTHA LANA said...

wooowwwww..xterkata pa..hahaha

~::KUYA HARIS::~ said...

@amny

mmg pelik.kuasa tuhan :)

~::KUYA HARIS::~ said...

@tyntha lana

shhhhhhhhhhh XD hehe ^^

btw,thanks drop here lana :)

FurBall said...

menatang nih boleh sense bahya..mintak jauh dari segala malapetaka lagi~_~

kAmi dAn mEreKa said...

uish, berapa juta ikan la tu gaknye kan.
tangkap ikan tu, pastu goreng. sdap tu. hehe =)

~::KUYA HARIS::~ said...

@furball

amin..doa semoga negara kita tak ditimpa malapetaka cam negara lain :')

~::KUYA HARIS::~ said...

@kami dan mereka

bejuta-juta ikan tu :') hehe.tahu takpa.ikan tengah free cenggitu,memang best tangkap.haha.tak payah susah2 tunggu ikan makan umpan,kan kan XD