Sunday, May 1, 2011

Cikgu Tipu Aku.

assalamualaikum.

selalu kan kan kita dengar kata-kata cikgu.cikgu beri nasihat,kita angguk.cikgu bagi tunjuk ajar,kita ikut.pendek kata,apa yang keluar dari mulut cikgu tu akan diperakui laa kebenarannya.haha.masa aku sekolah menengah dulu,ada seorang cikgu yang suka bagi nasihat kat kami.time tu dah final year,lagi banyak laa nasihat dia.aku ni jenis yang dengar,analisa dan buang.haha.sengal,bukan?

ada perkara yang aku rasa sangat tak setuju dengan beliau sampai sekarang.rasa macam apa yang dia cakap tu tak beri apa-apa makna langsung.what the fruits!penat aku dengar dan analisa tahu.paling tak,proses tu menggunakan kudrat separuh otak aku yang sederhana laju ni.sampai sekarang aku rasa sangat tak puas hati dengan kata-kata tunjuk ajar dan nasihat daripada beliau.

apa yang beliau cakap sampai buat aku rasa kata-kata beliau tak boleh pakai?

ini kata beliau 'korang ni time sekolah tak payah laa nak pasang makwe pakwe. bukan boleh dapat apa pon.tu, masa depan kekasih hati korang tu,bukannya tahu lagi.entah cerah ke,kelabu ke.nanti masuk U,boleh cari lagi bagus.banyak pilihan.thumbs up!gerenti oke' --- ini tipu oke.aku tengok tak banyak pilihan pon.semua sama.haha.ada yang oke tapi dah berpunya.ada yang macam budak-budak.siap main cop-cop tiang.ouchh..kanak-kanak ribena katakan.ingat senang ke nak cari pasangan kat U ni.susah tahu!*sebenarnya tak ada antara mereka mahukan aku -_=** haha.kecewa sungguh!xD*

dan beliau berkata lagi 'time sekolah aje penat,susah.nanti bila sambung studi akan senang.semua benda atas diri sendiri' --- ini pon tak boleh nak approve kebenarannya.kenapa?sebab bila kau masuk institusi pengajian tinggi,maka life kau akan berubah sepenuhnya.ya..memang seronok bila dah habis sekolah.dah tak payah nak bangun awal pagi.dah tak perlu nak bawak buku berat gabak dalam beg.tak payah beratur kat perhimpunan setiap pagi.

tapi kau akan mengalami ketensenan tahap maksimum bila di penghujung semester. kenapa?kerana waktu tu laa lecturer nak suruh submit project.belum tambah campur tolak dengan segala adik-beradik assignment.ditambah pulak dengan exam fever.mahu tak tension.menangis tahu -__=** cikgu aku silap bila kata life kat U lagi senang berbanding kat sekolah.

ohh.ada masa aku rasa kata-kata cikgu aku tu hanya boleh didengar,jangan percaya. haha.

thanks reading this :')

notahujungkaki: seronoknya life time sekolah.tak macam sekarang.banyak benda kena pikir.bila kenang balik time sekolah,ada benda yang paling aku suka iaitu segi pemakaian. tak kisah laa apa rupa kau,semua pakai baju yang sama jenis kan kan.haha.hari-hari sama.kalau dah masuk U,hah,takkan tiap-tiap hari pakai baju sama kot.paling tak kena mengadap almari,pikir nak pakai baju apa pergi kuliah esok.itu harus bagi aku.haha xD peace!

21 comments:

www.fierapirot.bolgspot.com said...

perghh..xboleh time ayat cikgu tu..betul-betul time sekolah dulu best..belajar xdelah berat sgt tekanan pn xbnyk..hehehe..singgah and follow u,,=)

no_answer said...

betul ! sakit weyh dah sambung stdy lepas skolah :(

bleeddrummerz said...

hahaha...dunia skarang ne, macam2 ble jadi..nasihat cikgu pun kadang betul kadang x..dgr je la.. karang derhaka kena sumpah jadi batu plak XP.. ye ke kat u susah?.. aduh... ne yang seram sejuk ne...hehe...wish me luck... tgh tunggu kputusan matrik...harap2 dapat masuk u...

~::KUYA HARIS::~ said...

@www.fierapirot.bolgspot.com

haha XD cool gila tahu cikgu sy.betol tuh.time sekolah mmg sonok gila :')

thanks folow belog serba serbi kurang ni ya :')

afiqazizan said...

fiq masuk kolej lagilah takde sorang awek pun fiq dapat nak ngorat dan kenal2..hehe.

~::KUYA HARIS::~ said...

@no answer

hoho @___@ agak sakit laa.bila time2 hujung sem.wakakakaa~~sakit pasal banyak keja,kan kan T________T*

~::KUYA HARIS::~ said...

@bleeddrummerz

haha XD tahu takpa.tuh yang dah dengar dan buang.haha.mana yang boleh pakai,simpan elok2 dalam otak.

ohh.semoga berjaya ya :') jgn seram sejuk.hehe :') biasa laa belajar mesti ada susahnya ye tak.:')

~::KUYA HARIS::~ said...

@afiqazizan

hehe :') tak apa.nanti jumpa laa mereka2 yang boleh afiq ngorat.hehe ^^

~miraie_19~ said...

haha..klakor r!
tp siyes mmg btol, time skul lu xde wat keje smpai kene besengkang mate smapi la pkul pagi, mmg ade xtido lgsung kot.
pasal pakwe tue..tol la...huuuu~

~::KUYA HARIS::~ said...

@miraie_19

haha ~~ itu laa hakikatnya,kan kan.tak seindah kata-kata cikgu aku XD

Ummu Khaulah Hasan said...

entry yang baik !
syabas cikgu ucapkan. hehe~

singgah sini dan follow Kuya.
cantik blog dye.
tak sarat sangat..
simple but nice :)

kalau sudi mehla datang blog saye jugak..
kalau sudi lagi, jemput la follow sekali..
*ewah2, demand plak aku ni. hehe~

wish u luck, ea ;)
thanks a lot ;)

~::KUYA HARIS::~ said...

@ummu khaulah hassan

terima kasih cikgu.hehe :')

terima kasih lagi sekali cikgu.hehe.ini belog biasa2 aje.:')

opkos saya sudi jengah belog cikgu.hehe.siap sedia untuk diterjah oke XD

miss shark said...

wuwuwuu.. cikgu tipu saya jugak lah ni. rugi pulak tak couple masa sekolah dulu ;) hihihii..

~::KUYA HARIS::~ said...

@miss shark

hehe :') tuh laa.cam budak2 sekarang,dah advance tahu,time sekolah rendah pon dah ade pakwe/makwe.haha XD

maria_m0hamadiah said...

haha.. cikgu tak tipulah..:) semua tuh just nak kite rajin jek...

~::KUYA HARIS::~ said...

@maria mohamadiah

hehe ^^ cikgu tipu tuh.mana ada macam tu bila masuk u.keke XD

:: Azizah Alwi:: said...

hahaha..betul3..belumn lagi jumpa dengan kawan-kawan perangai yang entah apa-apa..haha

~::KUYA HARIS::~ said...

@azizah alwi

hehe :') kan kan.kdg2 tak betol pon apa cikgu cakap.haha *jgn marah oke wahai cikgu2 sekalian.haha XD*

btw..thanks drop here :')

maria_m0hamadiah said...

haha.. yeke takde sume tu bile masuk u. kire rileks la sikit..:)

~::KUYA HARIS::~ said...

@maria mohamadiah

haha XD teremo kejap.tettt XD oke.the truth is mmg ada boleh dpt cam cikgu cakap.hehe ^^

opkos tak buley rileks.hehe ^^

*just a joke! :')*

mykhalis said...

ini tiba2 rasa tertipu jugak nie..wahahhaa