Tuesday, April 26, 2011

Google Doodles.

google doodles?oyeaahh..google memang suka buat doodles sempena meraikan atau memperingati hari-hari penting atau sejarah penting kat dunia ni.macam hari ni,google buat doodle bersempena ulangtahun kelahiran John James Audubon yang ke 226.tema doodle kali ni diambil daripada salah satu lukisan beliau.

sebenarnya,google dah banyak kali,sangat banyak buat doodles sejak tahun 1998.bermacam-macam jenis doodles mereka dah buat.semua doodles tu ada peristiwa tersendiri.letcheckout --------------------- antara google doodles,yang diambil dari bervariasi bulan,tahun dan events.


girl day - japan 

holy festival - india 

martisor (spring day) - romania,moldova,bulgaria 

90th birthday of karel apple - netherland

songkran festival - thailand,cambodia,laos

international women's day

chinese new year

happy new year

father's day

25th anniversary of tetris - selected countries

samuel morse's birthday - global

kartini day - indonesia

yang tertepek kat atas tu cuma sikit aje.ada lagi banyak doodles yang menarik. letcheckout kat SINI.cuma ada benda yang aku tengah pikir sekarang ni,dari sekecil-kecil festival sampai laa kebesar-besar perayaan,kenapa tak ada satu pon doodle sambutan syawal.bukan ke syawal tu antara perayaan terbesar kat dunia,yang mana disambut oleh semua umat islam diseluruh pelusuk dunia.

thank you read this :')

notahujungkaki: nak aje aku hantar emel kat syarikat google tu,mintak dia design satu doodle untuk sambutan syawal.tak pon hari kemerdekaan negara kita.haha.boleh tak?xD asyik menghadap doodle pasal perayaan,events,birthday depa aje.psssttt..kalau korang rajin,terjah laa page google doodles tu.mana tahu kot-kot aku tersalah tengok ke,terlepas pandang ke.mana tahu doodle syawal,doodle hari merdeka negara kita terselit kat mana-mana.haha.dah tu bagi laa tahu kat aku. ---- mereka sangat kreatif design doodle :') peace!

22 comments:

Jendela Hati said...

ooooo br akak tauuu...

miss shark said...

kreatif betul mereka ni kan? cute gila! emm, jom3.. kita request untuk perayaan kita pulak. tak adil betul google nih =='

afiqazizan said...

pandai dorang wat benda2 ni.

~::KUYA HARIS::~ said...

@jendela hati

:') info ni.info ni.hehe :')

thanks kak singgah sini ye :')

~::KUYA HARIS::~ said...
This comment has been removed by the author.
~::KUYA HARIS::~ said...

@miss shark

tuh laa.jadi yang keja tukang design doodle ni best kot.haha.ngadap buat doodle aje.hehe.eh,jom2 kita suggest kat google.nak jugak tingok ketupat,rendang,lemang tergantung kat main page google.hehe :')

~::KUYA HARIS::~ said...
This comment has been removed by the author.
tiQz said...

harap2 ada la nnt tuk raya puasa, raya korban, menuai, hari wilayah.... demand lak...

~::KUYA HARIS::~ said...

@afiqazizan

creative :') dan juga rajin buat research.haha XD

Mimosa Pudica said...

comelnye..

amny said...

banyak jupe time nak searh kat google..^^

cik gurlzanne said...

ohoi . comelnya .

diera cikimon said...

penah ada la yg raya punya.aku penah tgk.heee.. :D

~::KUYA HARIS::~ said...

@tiqz

hehe :') member kata dia pernah nampak yg raya punya.nanti terai carik.hehe :')

~::KUYA HARIS::~ said...

@mimosa pudica

:') memang comel!

~::KUYA HARIS::~ said...

@amny

haah :') time hari2 penting kan kan.penting ke??haha ^^ kdg2 benda tak tahu pon jadi tahu,kan kan :')

~::KUYA HARIS::~ said...
This comment has been removed by the author.
~::KUYA HARIS::~ said...

@cik gurlzanne

ohei! kawaiii :')

~::KUYA HARIS::~ said...

@diera cikimon

wahh..aku tak penah nampak pon.hehe ^^ musti cun gile kan kan ^^

FurBall said...

tersangat interesting!!~_~

~::KUYA HARIS::~ said...

@furball

oyeahhh..nak rasa lagi interesting?tuh..jenguk laa page google doodles.hehe ^^

[sutera kasih] said...

baru tau logo2 cmni hehe good info!