Thursday, April 21, 2011

Jadi Yang Pertama Pon Special Laa.

Yang pertama?
oke..aku cakap pasal kedudukan dalam adik-beradik.
mana lagi best?jadi yang sulung ke,tengah-tengah ke,yang ke berapa ke,atau yang bongsu?
rata-rata akan kata jadi yang bongsu best.
kenapa best eh?

no matter you are the eldest,youngest,middle or else---we're family :')

ni kes pagi tadi dok berchat dalam fb,melayan member aku yang berstatus bongsu.ada ke patut dia naikkan topik anak bongsu best dalam segala aspek.perghhh..agak-agak laa kalau nak tunjuk diri tu anak bongsu.memang laa banyak sangat keistimewaan anak bongsu ni*haha.tetiba aje aku naik emo*

antara hujah-hujah yang diberikan oleh anak bongsu tersebut:
-->bila dah jadi yang bongsu,akan jadi kesayangan parents dan abang dan kakak yang ada*aku admit.tapi sikit aje kot pasal anak sulung dan anak-anak nombor lain pon jadi kesayangan family what.haha xD*
-->bila dah jadi paling bongsu,maka apa yang dimahukan akan dituruti*ye ke?haha.musykil di situ.anak-anak nombor lain pon akan dapat jugak kot.haha xD*
-->perhatian semua tertumpu kat mereka-mereka yang bergelar anak bongsu.
-->bila raya,boleh mintak duit raya kat abang kakak*tak boleh blah kan kan hujah beliau ni xD kaki pau punya orang!*

ada jugak beberapa hujahan lain yang beliau lontarkan tapi aku tak berapa rajin nak mengingat semula.haha.hujah aku pulak?nah..baca xD
-->anak sulung selalu guna yang firsthand.barang baru dan baik punya*toys*adik-adik?secondhand*kalau ada lagi xD*
-->selalu menjadi contoh kepada adik-adik*bangga tak bangga menjadi anak sulung ni.haha.riak ni.riak ni*
-->dapat tunjuk kuasa!*aku sangat suka yang ni.mana boleh si bongsu tinggi-tinggi suara kat sulung.biadab namanya.haha*
-->anak emas*ni sebab lahir dulu.jadi kesayangan yang pertama dalam family.bangga tahu.haha*
-->tang duit raya,makin besar,makin banyak masyukk*pasal yang sulung mesti laa membesar dulu kan kan xD*
-->lebih berpengalaman.haha xD

cukup sudah.jadi the first one pon best tahu.jangan ingat bongsu aje seronok.haha. oke..the point is,walau nombor berapa pon kita dalam susur galur adik-beradik tu,kita tetap satu oke.satu family.yang bongsu,jangan laa perasan lebih-lebih menjadi kesayangan parents,yang sulung pulak jangan lebih-lebih tunjuk kuasa.yang nombor lain,anda pon istimewa.istimewa dalam hati parents korang,kan kan :')

thanks reading this :')

notahujungkaki: apa yang tersenarai kat atas tu sekadar mainan otak kami*aku dan liana*yang saja mengarut.haha.masing-masing nak tunjuk power konon.haha xD peace! --- aku rasa macam panjang aje entri ni.ouchhh..banyak tulisan!

20 comments:

Afza Afreeda said...

Salam, saya orang baru, sudi x jd follower saya?
http://afzaafreeda.blogspot.com/

Eifa Zuhaira said...

hahaha..betul2. setuju sgttt!! :D

~::KUYA HARIS::~ said...

@afza afreeda

salam :') thanks singgah sini.

~::KUYA HARIS::~ said...

@eifa

hehe ^^ mekasih setuju dgn kite.haha XD

Jendela Hati said...

kite yg sulong selalu kena mengalah...huhu

~::KUYA HARIS::~ said...

@jendela hati

tahu takpa.huhu T_________T tp kadang2 kite susah jugak nak mengalah ni.hoho XD

hoyahadis said...

best kot jadi anak sulong..sbb sye pun anak sulong..semua yg diatas tu memang selalu berlaku kat sye..he..he..kesian kat adik bongsu sebab beliau kesunyian sekarang sebab semua abg dan kkk dah takde kat rumah..hu..hu..

~::KUYA HARIS::~ said...

@hoyahadis

hehe ^^ thats right!!!hehe ^^ kesian sorang2 kan kan.haha*gelak jahat ni.haha XD*

miss shark said...

betul jugak kan? hehehee.. parents kita seharusnya sayang semua anak2 sama rata. yeahh, kita tetap bersatu! <-- semangat

~::KUYA HARIS::~ said...

@miss shark

yep2 :) bersatu teguh,bercerai roboh XD *kan kan dah terkeluar peribahasa XD*

Farhana Jafri said...

mne2 position pon ad klbihanny trsndri.. cume org slalu nmpak klbihan sulung ngn bongsu je sbb slaluny ank tgh suke hsup dlam dnia sndri xpon jd pak turut ank frst.. usually cmtu la.. tp bhagia je jd anak frst.. dpat kuasa dr parents.. hahahaha (evil laugh)

jemput singgah ANASAURUS :)

amny said...

amni ank kdua...heehee...suka2!!

FurBall said...

yang tgh paling tak syok!!!!furball ada abg n kakak n adik pompuan n adik laki..mak lebih =cenderung kat tua yg atas dan ayah ngan dua yg bawah..sedeyh!!~_~

kAmi dAn mEreKa said...

anak sulung boleh buli adik2, haha =)

~::KUYA HARIS::~ said...

@farhana jafri

hehe ^^ betol tuh.masing-masing ada kelebihan masing2.hehe :) kuasa ditangan anak sulung.haha XD *gila kuasa*

~::KUYA HARIS::~ said...

@amny

betol2.hehe ^^pembulian selagi boleh buli.haha XD

~::KUYA HARIS::~ said...

@furball

haha XD alaaa..tak semestinya.parents sayang semua laa.hehe

thanks for drop here :')

aku said...

sama je anak bongsu ke tengah ke sulung ke..yg penting kita ada one happy family..haha

peace=)

~::KUYA HARIS::~ said...

@kami dan mereka

haha ^^ buli2 XD

~::KUYA HARIS::~ said...

@aku

sgt setuju.tak kisah pon no bapa dalam susur galur tuh,yg penting bahagia.oyeahhhh XD