Saturday, April 23, 2011

Selalu Persoal Tentang Usia.Salahkah?

penerimaan orang lain-lain.
ada yang kisah.
ada yang tak kisah.
tapi bagi aku,umur tak laa penting mana.
janji hati ikhlas menyayangi.
betul tak?


memang janggal laa kan kan bila ada perempuan bakal berkahwin dengan lelaki yang lebih muda dari dia.bukan setakat setahun dua,tapi enam tahun tahu!bila kahwin dengan lelaki yang jauh lagi tua pon jadi kes.bila dapat usia lagi muda bertambah laa kes.apa kes ni?*woo..banyak nya kes.haha xD* kalau perihal lelaki pulak akan jadi kes kalau perempuan pilihan dia tu lebih tua dari dia.muda?tak kisah,kan kan.kalau dah jodoh,nak buat macam mana?kau kecoh-kecoh hal orang kahwin dengan orang muda,nanti kau pulak dapat orang lagi tua,macam mana?haha.aku boleh senyum mengejek aje laa.

umur bukan ukuran.tua ke muda ke,kalau dah jodoh.yang disekeliling pulak,jangan laa mengata mereka-mereka ini.tak baik tahu!nanti kalau kena kat diri sendiri,baru kau rasa langit tinggi ke rendah!Tuhan dah tentukan kita dengan siapa sebab dia tahu,pasangan tu nanti akan melengkapkan kekurangan yang ada kat diri sendiri tu.

thank you reading this :')

notahujungkaki: enam tahun?aku rasa tu hanya nombor aje.sekali pon lelaki tu jauh lebih muda,dia dah sanggup memikul tanggungjawab sebagai suami,aku rasa itu lagi baik berbanding mereka-mereka yang dah bertambah umur tapi masih takut atau tak reti nak galas tanggungjawab macam tu,kan kan.for a moment,aku rasa sangat pelik bila ada orang-orang yang mula mengata bila lelaki memilih seorang perempuan yang jauh berusia dari dia,dan menjadi kes juga bila perempuan memilih lelaki yang jauh lebih muda darinya untuk dijadikan suami.salah ke? ----*dia terbaik buat kamu :') biarkan aje apa orang nak kata.mereka cemburu kat kau pasal kau boleh dapat bakal suami sebaik dan semuda dia.chill babe! :')* ---for my case,aku jugak tua dari dia.tua 42hari.haha xD peace!

24 comments:

amny said...

perasaan ingin thu amni pasal umo2 orang mesti tinggi..haha

~::KUYA HARIS::~ said...

@amny

haha XD wah..bukan main lagi eah.musti nak selidik umo2 orang.hehe ^^

paihujey said...

umur bukan ukuran..dah suka sama suka kan..ok jew la..hehe..aku pun nak ada pengalaman macam ni jugak..tapi bukan aku la..hehehe

~::KUYA HARIS::~ said...

@paihujey

yup :') wah..mahoo jugak pengalaman macam ni??haha..cuba laa try test.hehe ^^

nida husna said...

umur tak penting..yg penting kebahagiaan dan toleransi setiap pasangan.. :)

FurBall said...

my auntie uncle ada jew yang macam nih..sampai sekarang elok jew..dah jodoh..ahahaha..jawapan typical gler..ahaks.

Jendela Hati said...

asalkan ada keserasian dan bahagia teruskan aje... ye tak

~::KUYA HARIS::~ said...

@nida husna

ya.toleransi sangat penting :') umor tu sekadar angka aje,ye tak?hehe XD *macam dah ada pengalaman aje aku kan kan.haha*

~::KUYA HARIS::~ said...

@furball

iye ke?wah..tuh membuktikan umur tak ada kaitan pon dengan kebahagiaan orang kan kan.hehe ^^

ashraf siddiQi (--,) said...

klo kematangan mengatasi usia its doesn't matter.. =)

~::KUYA HARIS::~ said...

@jendela hati

hehe :') ya,btol tu :')

Aan MI said...

ni mane button like ni...HAHAHAHA

~::KUYA HARIS::~ said...

@a'an MI

hah..nah,aku dah letak button 'like'.haha.ko kena tekan tahu.aku buat khas ntok ko ni a'an.haha XD

~::KUYA HARIS::~ said...

@ashraf siddiqi

ya,,that's right.

btw..thanks drop here :')

Farhana Jafri said...

syg! thanks ltak my blog dlam ur blog list.. really appreciate that!

ermm umo tu bkn isu pon klau nk brcnta.. dlam prcntaan everything is possible.. yg pnting hati kite tp klau nk brcnta ngn yg muda ni kne bnyak sbar sket cs laki ni thap matang dorang lmbat sket.. even u nmpak dorang dh matang tpi sbnarny dorang xmtang lg.. and jgn cpat melatah klau dorang wt prngai.. bncang elok2.. okay.. thats all.. js share pngalaman :)

~::KUYA HARIS::~ said...

@farhana jafri

hehe :') welcome2

btol pandangan farhana tu.hehe ^^

Sogeking Kun said...

bapak aku slalu cakap kalau nak cari bini, biar yg lagi muda. sebab perempuan ni proses penuaan dorang lebih cepat. so bila dalam umur >40an nanti, orang akan nampak yang bini jauh lebih tua dari yg laki. so, kalau kalau nampak bini 'macam' dah tua, maka laki pun ngengada la pikir nak cari yang muda. haha.

miss shark said...

haihhh.. kalau dah jodoh, nak buat macam mana. age is just a number. not more than that :)

hapa? cik kuya ngan dia beza 42 hari? hihihik.. tak jauh la tu.

~::KUYA HARIS::~ said...

@sogeking kun

haha XD selalu jugak dengar peringatan macam tu :')

~::KUYA HARIS::~ said...

@miss shark

yup2.just number :')

makk aikhhhhh..jauh 42 hari tuh.haha XD

afiqazizan said...

setuju sangat..umur tak penting.

Sogeking Kun said...

makna nya bukan bapak aku sorang je la yg pikir macam tu. haha.

~::KUYA HARIS::~ said...

@afiqazizan

hehe :') dah jodoh,ye tak.

~::KUYA HARIS::~ said...

@sogeking kun

haha XD iya laa kot.